Yangın kapısı ikitelli Hakkında Gerçekler Açığa

Hangi şehir ve hangi yer olursa olsun yangın kapısı üreticileri aracılığıyla belli standartlar ile üretim ve uygulamalar bünyelır. Yönetmeliklere için baplar mühür veya ahşap ile üretilmelidir. Kapılarda yangına dayanıklılık süresi 30 dakikadan kalkmak üzere 120 dakikaya derece ulaşabilmelidir.

Yangın simultane bizimle yangın arasında muayyen bir süre bizi esirgeyici kapılara, yangın bapsı dendiğini henüz önceki makalelarımızda bahsetmiştik. Sundurma kurtaran yangın kapıları gerçekte şişko konutlardan, Alışveriş merkez’lere denli bir çok alanda zorunluluk olarak da muhalifmıza çıkmaktadır.

Yangın kaçış kapılarının duraksız olarak rabıtalandığı ve evgin durumlarda insanların hayatlarını kurtarması muhtevain dayanıklı olarak üretilerek berk şekilde monte edilmesi gerekir.

Vesair yandan binanın sahipleri şayet isterler ise elan az katlı binalara da yangın merdiveni gestaltlmasında bir handikap yoktur. Özel tasarruf fakatçlı binalarda bunun örneğine rastlanabilmektedir.

Peklik ve Yangına Direnç: Yangın kapıları, mualla sıcaklıklara ve alevlere karşı dayanıklıdır.

Konutlar ve İşyerleri: Yangın kapıları sadece ticari binalarda değil, aynı zamanda konutlarda ve ıvır zıvır medarımaişetletmelerde bile geniş olarak kullanılır. Bu kapılar, yangın simultane hızlı tahliyeye yardımcı evet ve yangının diğer bölgelere yayılmasını engeller.

Olağan zamanlarda çıplak bırakılacak yangın zon kapıları, kavrama sistemi veya sprinkler sistemi flow-switch’lerinden düzenınan sinyal ile kendiliğinden olarak kapanmalı, enerjisi kesilmesi durumunda kapılar kapalı konuma geçmeli ve kontrolör merkezinden manuel olarak uzaktan kapatılabilmelidir.

Yangının Denetçi şeşna Hileınması: Yangın bapları, yangını arama altına alarak diğer bölgelere sıçramasını engeller. Bu, yangının hasarını sınırlar.

Yangın bapsı her şehirde başüstüneğu kabilinden İzmir’de bile kesinlikle bir ihtiyaç doğurmaktadır. Özellikle bu turizm kentinde konaklama meseleletmeleri kadar alanlarda kurallara iyi şekilde bapların mutlaka kullanılması gereklidir.

Ilkin “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” cereyan etmek üzere biraşkın mevzuatta hangi tür binalarda yangın merdiveninin ıztırari başüstüneğu, yangın merdiveninin taşıması gereken özellikler, ne standartlarda imal edileceği ve pentür koşulları bucak almaktadır.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ait kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz alınmaktadır. Buna için yangın merdiveninin çizimini yapan düşüncemcıdan çtuzakışan her bir personele denli bütün herkesin yangın merdiveni standartları mucibince eylem etmesi ve lazım çkırmızıışmaların da buna bakarak strüktürlması gerekmektedir.

Merdiven basamaklarının ister beton ister sert malzemeden bünyelmış olsun; kaymayı önleyecek tedbirlerin düzenınması gerekir. Lacerem basamak yüksekliklerinin bile taşıması gereken azami yüksekliğin 17,5 cm’den şu denli olmaması gerektiği de belirtilmektedir.

Yangın bapları, yangın simultane yapı ciğerindeki kişilerin güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini getirmek ve yangının yayılmasını önlemek için özel olarak tasarlanmış kapılardır.

Bir yangın kapısı tabiatıyla kapanır olmalıdır. şayet bir yangın bapsı ayan tutuluyorsa bir kötü denetçi aygıtı ile donatılmalıdır. Kapının kızıllık olarak kârlemesini engelleyecek rastgele bir takoz kapı engelleri, zincirler, kancalar vs üzere engelden arındırılmalıdır. Kapı kapayıcılarındaki mekanik küşade tutma aygıtlarından zinharılmalıdır. Eriyebilir demetlantı ile Yangın kapısı ikitelli donanmış ve vazıh tutma özelliği olan kapayıcılar vardır, lakin eriyebilir bağlantılar bapnın, beniâdem hayatını himaye etmek derunin korumacı bir bariyer olarak kullanılacak denli hızlı davranmasını engeller.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Yangın kapısı ikitelli Hakkında Gerçekler Açığa”

Leave a Reply

Gravatar